Ytterligare en man häktad efter Trojan Shield-insatsen

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen stod det klart att två personer, en man i 50-årsåldern och en kvinna i 30-årsåldern, häktats misstänkta för grovt narkotikabrott efter Trojan Shield-insatsen i Linköping. Under fredagsmorgonen häktades ytterligare en man i samma ärende.

Mannen är i 30-årsåldern och misstänks för grovt narkotikabrott. Mannen är sedan tidigare dömd för flera brott och så sent som i våras dömdes han av Linköpings tingsrätt för narkotikabrott. Mannen har kopplingar till organiserad brottslighet enligt en tidigare dom, då tröjor med X-team-koppling hittats i hans bil.

Sammanlagt är nu tre Linköpingsbor häktade efter måndagens insats då totalt ungefär 70 personer frihetsberövades runt om i Sverige till följd av den internationella samarbetsoperationen ”Trojan Shield”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Operation ”Trojan Shield”

Mer i ämnet