Mannen misstänks ha grävt ner kroppen efter mordet. Foto: TT

18-årig kvinna i Höör slogs ihjäl med hammare – åtal väckt

Uppdaterad
Publicerad

Idag väcktes åtal mot den man i 25-årsåldern som står misstänkt för mordet på en 18-årig kvinna i Höör.  Av åtalet framgår att mannen misstänks ha slagit kvinnan med en hammare. Efter mordet ska mannen ha grävt ner kroppen för att dölja brottet.

Kvinnan anmäldes försvunnen den 30 mars och hittades kort därefter död. Tidigt i utredningen misstänktes mannen i 25-årsåldern, som greps dagen efter.

– De befann sig i en husbil som den tilltalade bor i på föräldrarnas tomt. Det uppstår en situation där han utsätter henne för kraftigt, omfattande våld med en hammare. Sedan har han släpat ut kroppen och grävt ner henne några meter från husbilen på tomten. Sedan har han försökt städa och göra sig av med hennes tillhörigheter och hammaren genom att kasta den i ett vattendrag, säger kammaråklagare Matthias Larsson.

Mordet i Höör

Funnet mordvapen

Under påskhelgen hittades hammaren, i Tjuvarödssjön, strax utanför Höör. På hammaren finns spår från målsäganden. När polisen sökte igenom tomten gjordes bland annat blodfynd på en skottkärra.

– Min klients inställning är fortfarande att han förnekar mord. Det var inte hans avsikt att kvällen skulle få det här tragiska slutet. Han är förtvivlad över vad som hänt och mår väldigt dåligt, säger mannens försvarsadvokat Maria Grosskopf till SVT.

Gott bevisläge

Mannen har suttit häktad sedan den 2 april, på sannolika skäl misstänkt för mord. Under häktningstiden har han genomgått en rättspsykiatrisk undersökning.

– Bevisläget är gott med tanke på hans egna  uppgifter men också rättmedicinsk utredning och teknisk bevisning, säger kammaråklagare Matthias Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Höör

Mer i ämnet