Det var på Skånes universitetssjukhus i Lund som den fyra veckor gamla bebisen avled under lördagen. Foto: TT

Båda föräldrarna häktade för spädbarnsmord

Uppdaterad
Publicerad

Båda föräldrarna som misstänks för mord på ett spädbarn i Kristianstad har häktats.

Under förmiddagen hölls häktningsförhandlingar i Kristianstads tingsrätt, klockan 10 för mamman respektive klockan 11 för pappan. På grund av förundersökningssekretessen hölls förhandlingarna bakom stängda dörrar.

Åklagaren har begärt de två häktade på grund av risken för att de misstänks kunna förstöra bevis eller på annat sätt försvåra utredningen om de är på fri fot, samt för att mord är ett allvarligt brott.

Spädbarnsdöd i Kristianstad

Båda häktades enligt åklagarens framställan. Åtal ska vara väckt senast den 28 september klockan 11.

Nekar fortfarande

Kvinnans advokat Torgny Dahlberg säger att hon, precis som tidigare, nekar till anklagelserna, men har inte hunnit diskutera häktningsbeslutet med sin klient.

– Nej, egentligen inte. Vi har bara pratat kort, jag kommer att kontakta henne i eftermiddag när det lugnat ner sig, säger han till TT.

Även mannen fortsätter att neka till anklagelserna.

– Det är ingen förändring i hans inställning sedan innan. Han vill naturligtvis inte bli häktad, säger Niclas Larsson, mannens advokat, till TT.

Misstänks för mord

Mamman och pappan har i veckan nekat till anklagelserna. I söndags anhölls de misstänkta för mord.

Åklagaren ville i går inte kommentera varför det saknas andra, alternativa, brottsrubriceringar än mord.

– Det är lite svårt att gå in på den frågan utan att säga saker som ligger under förundersökningssekretessen. Den bedömningen som min kollega gjorde under anhållandet delar jag fortfarande, sade åklagare Eva Norberg till TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Spädbarnsdöd i Kristianstad

Mer i ämnet