Socialstyrelsens rättsliga råd bedömer att mannen som bombhotade Malmö centralstation kan dömas till fängelse. Foto: Johan Nilsson/TT

Bombhotaren i Malmö kan dömas till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Den 44-årige man som bomhotade Malmö centralstation i somras kan dömas till fängelse. Detta står klart sedan Socialstyrelsens rättsliga råd instämt i slutsatserna från en tidigare rättspsykiatrisk undersökning av mannen.

Undersökningen kom fram till att 44-åringen begick gärningarna under påverkan av en allvarlig psykisk störning, men att han inte lider av en sådan störning i dag. Därmed finns det inga medicinska förutsättningar för att mannen ska överlämnas till rättspsykiatrisk vård.

Mannen sköts i benen av polis på centralstationen sedan han påstått att han hade sprängmedel i sina väskor. Stationen utrymdes i flera timmar och tågtrafiken lamslogs efter 44-åringens hotfulla uppträdanden.

Mannen har bland annat åtalats för grovt olaga hot. Rättegången återupptas nästa vecka.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.