Christer Rapp från Vellinge var med i olyckan på Öresundsbron. Foto: Bernard Mikulic

Förare blev bländade av solen

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer har förts till sjukhus efter morgonens olyckor på Öresundsbron. Christer Rapp från Vellinge var med i olyckan.

Christer Rapp från Vellinge är en av de trafikanter som var med i masskrocken på Öresundsbron på morgonen.

– Det var en fruktansvärt sol, som stod lågt och bländade. Ingen kan ha sett någonting. Plötsligt körde jag in i bilen framför, säger Christer Rapp, som var inblandad i en av olyckorna.

Räddningsarbetet gick bra

Johnny Ljungkvist, yttre befäl på Räddningstjänsten Syd, bekräftar att det var starkt solljus på morgonen och det kan stämma att förarna blev bländade när de körde mot Sverige.

– Det kan vara så. Jag tycker att räddningsarbetet har gått bra, säger Johnny Ljungkvist.

David Svensson var på väg över till Danmark när han såg en av olyckorna inträffa i motsatt körriktning.

”Det gick så oerhört snabbt, jag såg att det smällde. När jag väl kom fram i höjd med olyckan stod några bilar stilla. En man var ute och viftade med båda händerna i luften. Jag fick också bromsa på grund av att bilarna på min sida bromsade”, skriver han.

Tät och hetsig trafik

Olyckorna på Öresundsbron orsakade stopp i trafiken och långa köer i båda riktningar.  En av dem som fastnat i kön är Claus Selde som bilpendlat från bostaden i Bjärred till sitt arbete på ISS i Danmark sedan 2001.

– Det är synd om dem som är skadade. Det har blivit mer och mer trafik på bron. Folk kör slarvigt och fort, det är obehagligt, säger han.

Annika Bergkvist jobbar på Ferring i Danmark men fastnade i kön vid betalstationen. Foto: Helena Bohm Nilsson

Annica Bergkvist jobbar på Ferring i Danmark men fastnade i morse kön vid betalstationen på den svenska sidan. Hon har jobbat i Danmark i 15 år och aldrig tidigare blivit stående så här länge.

 – Om man bara kunde vända så skulle jag kunna arbeta hemifrån, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.