Dansk polis söker nu vittnen som har sett en vit svenskregistrerad Citroën Berlingo längs en viss rutt i Köpenhamn den 6 augusti. Foto: Danska polisenVisa alla (2)
Visa alla (2)

Dansk polis ber om tips om bil

Uppdaterad
Publicerad

Vittnen som har sett en vit Citroën Berlingo runt timmarna för explosionen på Skattestyrelsen i Köpenhamn, söks nu av dansk polis. Gärningsmännen misstänks ha kört den svenskregistrerade bilen till och från Danmark i samband med händelsen.

Tidigare i veckan berättade dansk polis att de hade beslagtagit en svenskregistrerad bil. Idag publicerar de bilder på en vit Citroën Berlingo och ber vittnen som har sett bilen under kvällen för bombdådet på danska Skattestyrelsen, att höra av sig.

Köpenhamnspolisen publicerar också en karta som visar den väg som de misstänker att bilen har kört under den dryga timme som den enligt dem, ska ha befunnit sig i Köpenhamn.

– Vi arbetar utifrån ett antagande om att gärningsmännen har kört den här sträckan. Det kan inte uteslutas att bilen har stannat på vägen och att de misstänkta har träffat andra personer. Vi vill därför väldigt gärna komma i kontakt med vittnen som har sett bilen på eller i närheten av färdvägen, säger vice polisinspektör Brian Belling.

Enligt polisen kan det finnas bilder eller video där bilen har fastnat av en slump, men de vill att alla som har befunnit sig längs den förmodade färdvägen i tidsrummet hör av sig.

Foto: Danska polisen

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sprängningen mot Skatteverket i Köpenhamn

Mer i ämnet