Ljus, blommor och minnessaker vid minnesplatsen på torget i centrala Tollarp efter att kroppen påträffades. Foto: Johan Nilsson/TT

Emilias misstänkte mördare kan dömas till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 20-årsåldern som misstänks ha mördat 20-åriga Emilia Lundberg lider inte av en allvarlig psykisk störning enligt det rättsmedicinska utlåtandet. Det innebär att han kan han dömas till fängelse om han anses vara skyldig, rapporterar P4 Kristianstad.

20-åriga Emilia Lundberg var försvunnen i elva dagar innan hon hittades avliden. Den 22 november förra året gjordes den senast kända observationen av kvinnan. Hon anmäldes försvunnen av anhöriga dagen efter, och hittades senare död i Vramsån i skånska Tollarp.

Hemma hos den mordmisstänkte mannen, en barndomskamrat till Emilia, hittades senare hennes svarta peruk. Mannen anhölls i sin frånvaro samma kväll och greps dagen efter. Rättegången pågår fortfarande och mannen förnekar brott.

Kvinna död i Tollarp

Försvarsadvokat Melka Kjellberg har under rättegången pekat på att det inte finns någon fastställd dödsorsak, att det är oklart när och var den 20-åriga kvinnan dog och att mordvapnet inte hittats.

Den 30 oktober besökte tingsrätten den misstänkta mordplatsen då den åtalade mannen vallades runt:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinna död i Tollarp

Mer i ämnet