Foto: Per Lärka

Mordmisstänkt vallades runt i Tollarp

Uppdaterad
Publicerad

En barndomsvän anklagas för att ha mördat 20-åriga Emilia Lundberg och slängt henne i Vramsån. På fredagen fortsatte rättegången då tingsrätten var på plats i Tollarp för en syn. Med på platsen var även den mordåtalade som vallades runt på fyndplatsen bevakad av kriminalvårdare och iförd handfängsel.

– Jag tror att det är viktigt att få en känsla för hur området ser ut. Åklagaren påstår att min huvudman och Emilia gick ner och satte sig vid ån. Jag ser inte någon anledning till att göra det. Inte när det är sju grader och regn som det var den dagen, säger försvarsadvokat Melka Kjellberg.

Röd jacka

SVT var med när rätten besökte området vid Vramsån i Tollarp. Försvaret ville visa att det är orimligt att en röd jacka som tillhör den åtalade hittades först tre veckor efter att Emilia försvann och sex dagar efter att hon hittades död. En röd tröja placerades där jackan låg, nära den förmodade mordplatsen, för att styrka försvarets linje.

Kvinna död i Tollarp

– En tanke är att den har placerats där i efterhand för att väcka misstankar mot min huvudman, säger Melka Kjellberg.

Foto: Tommy Svensson/Kristianstadsbladet

Försvaret menar att det finns för lite bevis i fallet för att fälla den misstänkte mördaren.

– Vår uppfattning är att åklagaren så här långt inte har lyckats binda honom till mordet. Det finns inget mordvapen eller konkreta bevis på att min huvudman skulle vara inblandad i det här brottet.

Åklagaren vill inte ge någon intervju under fredagen.

– Jag är inte intresserad av att föra någon parallell debatt utanför rättsalen, säger åklagare Kristina Amilon.

Se när tingrätten och den åtalade vallades vid Vramsån i Tollarp

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinna död i Tollarp

Mer i ämnet