Lagerlokalen i Hässleholm blev helt utbränd. Foto: Jan Emanuelsson/Topnews

Fem ungdomar anhållna för storbranden i Hässleholm

Uppdaterad
Publicerad

Fem personer har anhållits misstänkta för storbranden i Hässleholm i augusti – en brand som lamslog tågtrafiken i närmare en vecka.

De fem personerna, 15–20 år gamla, hämtades under onsdagsmorgonen in till förhör. De är på sannolika skäl misstänkta för grov mordbrand, skriver polisen på sin hemsida.

Det var den 14 augusti som en större lagerlokal eldhärjades nära stationsområdet i Hässleholm. Lagerlokalen låg nära Södra stambanan, och järnvägen fick omfattande skador.

Storbranden i Hässleholm

Omfattande utredningsarbete

Polisen inledde direkt efter branden ett omfattande utredningsarbete, som nu lett fram till att fem personer gripits och anhållits.

– Vi har jobbat intensivt med utredningen sedan branden startade och genomfört över 100 förhör. Allt detta har lett fram till att åklagaren nu beslutat anhålla de här fem personerna, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson.

Han tillägger att det inte kan uteslutas att fler personer kan komma att misstänkas i utredningen.

De misstänkta kommer att förhöras ytterligare, och åklagaren kommer före fredag att ta beslut om häktning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Storbranden i Hässleholm

Mer i ämnet