En fjärde av bröderna Fakhro har häktats misstänkt för grovt bedrägeri. Tre av hans bröder dömdes för samma brott tidigare i somras. Foto: Foto: SVT/TT/Joan Nilsson/Arkiv

Fjärde Fakhro-bror häktad – misstänks för ny lägenhetskapning

Uppdaterad
Publicerad

En fjärde av bröderna Fakhro har häktats misstänkt för grovt bedrägeri. Tre av hans bröder dömdes tidigare i år till tre års fängelse för samma brottsrubricering.

Niklas Nilsson, tidigare Niklas Fakhro, häktades i fredags för händelsen som ska ha skett i Malmö under våren och sommaren.

Enligt uppgifter till SVT Nyheter Skåne ska det röra sig om en lägenhetskapning där han ska ha varit delaktig i att få en äldre person att ge bort sin lägenhet.

Gröna fingrar – svarta lögner

Förundersökningsledare är åklagare Fredrik Jönsson som i nuläget inte vill lämna några kommentarer eftersom att fler personer ska höras i fallet.

Vid häktningsförhandlingen nekade Niklas Nilsson till brott.

Tre bröder lurade 82-åring

SVT Nyheter Skåne har tidigare granskat brödernas trädgårdsbolag och bluffbolag.

I somras dömdes tre av bröderna Fakhro till tre års fängelse var för grovt bedrägeri. Enligt domen hade de lurat en 82-årig nu avliden man att ge bort sin lägenhet till en av bröderna.

Se en sammanfattning om bröderna på 60 sekunder:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mikael Karl Fakhro, tidigare Nabil Fakhro, och hans fem bröder drev den omdiskuterade Sularpsfarmen innan de gick in i trädgårdsbranschen. Foto: SVT arkiv/Bernhard Öhrstedt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gröna fingrar – svarta lögner

Mer i ämnet