Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Gunilla Wouda, 78, hoppades på en enkel affär när hon anlitade Fastighetsköparna för att sälja sitt hus. Men det slutade med att hon fortfarande väntar på 100 000 kronor som hon lovades. ”Jag var ett lätt byte” säger hon. Foto: SVT

Gunilla Wouda lovades 100 000 kronor i fastighetsaffär med bröderna: “Känner mig lurad”

Uppdaterad
Publicerad

Gunilla Wouda skulle sälja sin villa i Perstorp. I tidningen såg hon en annons från Fastighetsköparna som gjorde reklam för en enkel försäljning utan mäklararvode. 

Gunilla Wouda väntar fortfarande på 100 000 kronor av köpesumman som hon berättar att hon utlovades.  

Sydsvenskan har tidigare berättat om 77-åriga Gunilla Wouda i Perstorp som ville sälja sitt hus som hon bott i sedan 2006.   

Hon hade planer på att flytta norrut och lockades av en annons hon såg i lokaltidningen. Annonsen, från Fastighetsköparna, lovade en snabb affär utan mäklararvode och hjälp med både flytten och flyttstäd.   

Hon ringde och bestämde möte för att få ett bud på huset. En man som kallade sig Gabriel Andersson och ytterligare två män kom hem till Gunilla. De kom överens om 650 000 kronor. 

Kände sig pressad att skriva under

Men hon fick också ett annat erbjudande: att plocka bort 100 000 från priset och sätta upp det på annat för att slippa vinstskatt. 

– Sånt skit håller inte jag på med, svarade jag, säger Gunilla Wouda. 

När det var dags att genomföra affären, som var tänkt att ske på ett kontor i Helsingborg, slutade det med att de alla samlades runt bordet hemma hos Gunilla. Och på kontraktet stod det 550 000 – 100 000 kronor mindre än överenskommet.  

Gunilla Wouda säger att hon då kände sig pressad att skriva under, eftersom Gabriel hävdade att hon hade gått med på affären och att de resterande 100 000 kronorna skulle betalas senare. 

Varför skrev du på ändå?

– Hade vi varit på kontoret hade jag kunnat resa mig upp och gå, men jag vågade inte när han satt och sa att det var jag som hade gått med på det. Jag kände mig obehaglig till mods.  

– Jag känner mig blåst. Och jag var ett lätt byte. 

Har fortfarande inte fått några pengar

På köpekontraktet är det en nära släkting till bröderna Fakhro som står som köpare till huset. Dessutom är det brödernas bolag Lomma Trädgård som står bakom hemsidan – bolaget som SVT i somras granskade efter att de lurat privatkunder och kommuner.  Lomma trädgård köptes av Magnus Fakhro, tidigare Malek Fakhro och ägs nu av Jörgen Johansson, tidigare Abd Elrahman Fakhro.

Det senaste löftet var att hon skulle få sina 100 000 kronor efter utflytten i december, men några pengar har hon inte sett till.   

Gunilla Wouda är ledamot i kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna i Perstorp.

SVT har sökt bröderna Fakhro och Fastighetsköparna för en kommentar, men de har inte svarat.   

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.