Polis med förstärkningsvapen patrullerade utanför Malmö C efter att polis skjutit en man som uppträtt hotfullt. Foto: Johan Nilsson/TT

Hotfulle mannen på Malmö C häktas

Publicerad

Den 44-årige man som sköts i benen av polis på Malmö centralstation i måndags, efter att han påstått att han hade vapen och sprängmedel i sina väskor, häktades på torsdagen.

Mannen som var anhållen misstänkt för grovt olaga hot häktades idag av Malmö Tingsrätt.

– Min klient häktades utan restriktioner, alltså bara för flyktfara. Vi kommer att diskutera om och hur vi ska gå vidare med häktningsfrågan, säger mannens försvarsadvokat Soroush Shahram.

44-åringen nekar till brott. Rätten har begärt att han ska genomgå en mindre sinnesundersökning, så kallad paragraf 7-undersökning.

”Han mår inte bra”

– Jag ville ha restriktioner för att höra personer runt omkring den här mannen, för det handlar om hans mående. Han mår ju inte bra. Men det tyckte inte tingsrätten var nödvändigt och det kanske går ändå, säger chefsåklagare Pär Andersson.

Händelsen som 44-åringen häktas för inträffade i måndags förmiddag. Mannen uppträdde hotfullt på centralstationen i Malmö. Han sade sig ha bomber och vapen och var så pass hotfull att polis tvingades skjuta mannen i benen innan han kunde gripas.

Centralstationen och ett stort område runtomkring spärrades av för att säkerställa att det inte rörde sig om några bomber. Sent på kvällen samma dag konstaterades att väskorna inte innehöll något farligt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Man skjuten på Malmö C

Mer i ämnet