Foto: SVT skärmdumpVisa alla (2)
Visa alla (2)

“Mannen var obeväpnad och hade inga sprängmedel”

Publicerad

Polisen kallade till presskonferens för att informera om det senaste dygnets brottsvåg i Malmö. Bland annat står det klart att den hotfulle man som på måndagen sköts i benen av polis på Malmö Central varken hade sprängmedel eller vapen. SVT Nyheter Skåne rapporterade direkt.

SVT rapporterade · Polisen i Malmö håller presskonferens

09.53
Vi väntar på polisens presskonferens som ska handla om det senaste dygnets brottsvåg i Malmö
10.17
Andy Roberts, chef för lokalpolisområde söder, berättar att den hotfulle mannen på Malmö Central nu är anhållen, misstänkt för grovt olaga hot.
10.17
Han berättar också att det inte fanns något farligt i mannens väskor, inga sprängmedel och inga vapen.
10.17
Mannen är medborgare i Italien och hade olika id-handlingar på sig när han greps, men polisen känner sig trygga med att de kan fastställa vem han är. Mer vill de inte berätta om den anhållna mannen idag.
10.18
Polisen har valt att vara extra synliga runt bland annat Malmö Central för att skapa trygghet och kunna svara på frågor
10.19
Det har varit två sprängningar i natt i Malmö - dels på von Lingens väg i stadsdelen Rosengård, dels utanför en nattklubb på Adelgatan i centrala Malmö.
10.20
Det har varit flera sprängningar utanför samma nattklubb på Adelgatan. Polisen säger att sprängningarna hänger ihop. Mer än så vill Andy Roberts inte berätta. Han säger att undersökningen är inne i en känslig fas.
10.20
Varför sänds inte presskonferens? Hörs i radion men syns inte på SVT.
@Lars - vi sänder konferensen live, ligger ovanför textrapporteringen. 
10.20
Också på Adelgatan och i Rosengård har polisen personal på plats
10.21
Erik Jansåker, chef för lokalpolisområde söder berättar om skottlossningarna.

Det har varit ett dramatiskt dygn i Malmö. Först sköts en hotfull man i båda benen av polis inne på Malmö Central. Under kvällen och natten har det också varit ett mord, en skottlossning och två explosioner.

Med på presskonferensen var Erik Jansåker som är chef för lokalpolisområde söder och Andy Roberts, chef för lokalpolisområde norr.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Man skjuten på Malmö C

Mer i ämnet