Visa alla (2)
Visa alla (2)

Personalchefen: ”Inga signaler om kränkningar inom kommunen”

Uppdaterad
Publicerad

Efter SVT:s rapportering om problemen bland den kommunala personalen i Hörby väljer nu kommunledningens HR-chef Paul Eklund att svara på kritiken skriftligt. Under fredagen hölls också ett möte mellan fackförbunden och kommunen i Hörby.

Kritiken som har riktats till kommunen i Hörby handlar om utköp av medarbetare, kränkande särbehandling och allmän otrygghet bland personalen. 

I ett mejl som Paul Eklund skickat till SVT Nyheter Skåne skriver han följande beträffande utköpen av personal:

”Arbetsgivaren har under 2019 och 2020 har gjort enskilda överenskommelser med några medarbetare, dessa överenskommelser har föregåtts av diskussioner med medarbetaren”

Under fredagen har fackliga representanter träffat HR-chefen Paul Eklund i kommunhuset. Där framkom det ska göras en utredning av arbetsmiljön i kommunledningsförvaltningen.

– Det är bra att en utomstående part ska komma in efter vår begäran men vi har inte fått någon tidsplan eller information om vem denna person är, säger Maria Westlund, huvudskyddsombud för SACO-rådet i Hörby.

”Vågar inte anmäla sin chef”

Enligt Maria Westlund varade mötet i sju minuter. Hon menar att det främst var informativt och att det saknades en dialog mellan parterna. De fackliga företrädarna har berättat att flera av deras medlemmar känner sig kränkta och otrygga.

Paul Eklund, HR-chef, skriver följande beträffande kränkande särbehandlingar:

”Kommunledningsförvaltningen har inte fått signaler angående detta och det har heller inte inkommit någon kränkningsanmälan. Om detta skulle förekomma finns det tydliga riktlinjer för hur kommunen ska hantera detta.”

Den fackliga företrädaren Emma Hartell, ordförande för Akademikerförbundet SSR i Hörby, är inte förvånad över det svaret.

– Det är inte så konstigt att den som kränks och är rädd inte vågar anmäla sin chef, säger Emma Hartell, ordförande för Akademikerförbundet SSR i Hörby. Det finns personer i kommunen som blivit uppsagda utan saklig grund, enligt Maria Westlund.

Angående den höga sjukfrånvaro bland personalen i kommunen förra året svarar HR-chefen Paul Eklund:

”Då förvaltningen i snitt består av 32,5 medarbetare under året 2019 får enstaka individers frånvaro stort procentuellt utfall. Arbetsgivaren har vid varje fall upprättat en rehabiliteringsplan och vid behov har det erbjudits stöd via företagshälsovården.”

Paul Eklund har avböjt intervju med SVT Nyheter Skåne under fredagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Konflikterna i Hörby

Mer i ämnet