Jamal El-Haj (S) avsäger sitt uppdrag som suppleant i riksdagens utrikesutskott då han känner att fokuset på hans person blivit för stort. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Jamal El-Haj (S) lämnar sitt uppdrag i utrikesutskottet

Uppdaterad
Publicerad

På sin Facebooksida meddelar S-ledamoten Jamal El-Haj att han avsäger sin plats som suppleant i riksdagens utrikesutskott.

”Jag väljer nu att avsäga mig mitt uppdrag som suppleant i Utrikesutskottet”, skriver han där.

Han lägger även till att han inte kommer att återgå till sitt uppdrag då han tycker att fokuset på honom som person har blivit för stort. Han stannar dock kvar i trafikutskottet.

Uppmärksammad konferens

Jamal El-Haj fick stor uppmärksamhet när han i våras deltog på en palestinsk konferens i Malmö.

På en bild tagen från konferensen sågs han krama om ordföranden Abu Amin Rashid, som har kopplingar till terrororganisationen Hamas.

Han har själv i ett tidigare uttalande sagt att han tar starkt avstånd från Hamas.

Tidigare i höstas anmälde han även Moderaternas riksdagsledamot Fredrik Kärrholm för förtal efter inlägg som Kärrholm skrivit på plattformen X, där Kärrholm bland annat påstått att El-Haj har kopplingar till Hamas.

SVT söker Jamal El-Haj.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jamal El-Haj (S) har polisanmält Fredrik Kärrholm (M) för förtal. Foto: Riksdagen/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.