Foto: SVT

Kan ha varit fel på olycksbuss i Lund

Uppdaterad
Publicerad

Det kan ha varit fel på den buss som i februari skenade in i en folksamling vid en avspärring i centrala Lund efter en stor vattenläcka.

Polisutredningen har tidigare visat att bussolyckan i Lund när en man omkom och flera personer skadades inte berodde på att det var något fel på bussen.

Nu har åklagaren begärt en kontroll av nya uppgifter som pekar på att bussen kan ha haft tekniska problem, rapporterar Sydsvenskan.

Buss skenade i Lund

– Det finns tecken på att det inte kan uteslutas att chaufförens uppgifter om att han har haft problem före olyckan stämmer, säger åklagaren Stefan Waern till tidningen.

Skenade in i folksamling

Chauffören är fortsatt misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, vållande till annans död och vållande till kroppsskada.

Bussen skenade in i en folksamling vid en avspärrning i centrala Lund efter en stor vattenläcka där hett vatten forsade ut på gator och torg och orsakade en kraftig dimma. Polisen har tidigare uppgett att olyckan inte sätts i direkt samband med vattenutsläppet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Buss skenade i Lund

Mer i ämnet