Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet kan du träffa Magnus Wahlström som råkade betala 3 000 kronor för mycket till Lomma trädgård. I stället för att få pengarna tillbaka har han krävts på mer pengar: ”Helt makalöst” Foto: Per Lärka/SVT

Magnus råkade betala för mycket – då krävde Lomma trädgård ännu mer

Uppdaterad
Publicerad

Magnus Wahlström och hans fru i Bjärred anlitade företaget Lomma trädgård för två år sedan. När han skulle betala fakturan råkade han betala 3 000 kronor för mycket – pengar som han aldrig fick tillbaka. Istället fick han ett presentkort av Lomma trädgård.

– En vecka senare fick jag en faktura på presentkortet på 3 000 kronor, säger Magnus Wahlström.

Det var för två år sedan som paret Wahlström bestämde sig för att anlita Lomma trädgård för trädgårdsarbete. När Magnus Wahlström skulle betala fakturan råkade han slå in fel siffra.

– Jag råkade knappa fel, det blev 3 000 kronor för mycket. Så jag ringde dem för att få tillbaka mina pengar, men då sa han att de skulle bli problem med revisorn, så det gick inte, berättar Magnus Wahlström.

Fick ett presentkort istället – som han krävdes att betala för

Efter många samtal fram och tillbaka fick Magnus Wahlström till slut ett erbjudande: ett presentkort på 3 000 kronor för Lomma trädgårds tjänster i stället.

– En vecka senare kom det en räkning på det presentkortet på 3 000 kronor, ”presentkort för överinbetalning, att betala 3 000 kronor”.

Magnus Wahlström betalade inte fakturan och fick Lomma trädgård att stryka den.

Fick två år gamla fakturor på posten

Men nyligen, två år efter att Lomma trädgård varit hemma hos Magnus, fick han fakturan igen.

– Det är helt makalöst, säger han.

Magnus Wahlström har polisanmält Lomma trädgård för försök till bedrägeri, något även flera andra kunder har gjort efter att ha fått kravbrev från företaget.

SVT Nyheter Skåne har sökt Lomma trädgård för en kommentar, men de har inte svarat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Gröna fingrar – svarta lögner

Mer i ämnet