Svaren dröjer om funnen kropp utanför Svedala

Uppdaterad
Publicerad

Kroppen som hittades i Bökeberg utanför Svedala i helgen är, enligt polisen, fortfarande inte identifierad. Under helgen har det i media publicerats uppgifter om att det är kvarlevorna efter kvinnan i 30-årsåldern från Malmö som varit försvunnen i två månader.

– Det tar inte lång tid för en död kropp att bli så förändrad att den inte går att känna igen, säger Nils Norling presstalesperson vid polisen i Malmö.

Han menar att det bara är den rättsmedicinska undersökningen som kan visa vem som hittats död i ett skogsområde i Bökeberg.

– Jag ber verkligen alla att inte spekulera i vem det är och hur kroppen såg ut när den hittades, säger Nils Norling.

Kroppen hittades i samband med att polisen sökte i området efter den försvunna kvinnan.

Tidningsuppgifter i helgen

Tidningen Sydsvenskan gick i helgen ut med uppgifter om att den döda var den försvunna malmökvinnan och att det var hennes före detta man som pekat ut platsen där hon hittades.

– De uppgifterna kan jag inte kommentera och vi vill berätta för anhöriga om vad som händer i sökandet. De ska inte behöva läsa om det i medierna, säger Nils Norling.

Mannen har suttit häktad sedan kvinnan försvann. Han nekar till brott men misstänks fortfarande för människorov. När obduktionen är klar är för tidigt att säga menar polisen.

– Kanske kan resultatet av den rättsmedicinska utredningen komma den här veckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.