Ubåtsägaren Peter Madsen har häktats misstänkt för vållande till annans död, angående den svenska kvinnan. Foto: TT

Madsen går med på sinnesundersökning

Uppdaterad
Publicerad

Mordmisstänkte ubåtsbyggaren Peter Madsen går med på att låta sig sinnesundersökas, säger specialåklagaren Jakob Buch-Jepsen till danska TV2. Därmed kan åklagarmyndigheten undvika en tvångsinläggning för att genomföra undersökningen.

Vid omhäktningsförhandlingen gick inte Peter Madsen med på att frivilligt genomgå en rättspsykiatrisk undersökning och domaren tog då beslut om att en tvångsinläggning kan göras.

Men efter att Madsen ändrat sig och gått med på att låta sig undersökas har det nu gjorts en justering i häktningsprotokollet.

Mordet på Kim Wall

Madsen kommer att köras fram och tillbaka mellan häktet och den rättspsykiatriska kliniken för att genomgå undersökningen, enligt Buch-Jepsen.

Madsen: Hon fick lucka i huvudet

Peter Madsen sitter häktad misstänkt för mordet på den svenska journalisten Kim Wall, men han förnekar brott. Madsen hävdar att Kim Wall dog när hon träffades av en tung ubåtslucka i huvudet, och säger att han därefter ”begravt henne till sjöss”.

Kim Wall hittades död utanför Amagers sydvästkust den 21 augusti, och därefter fortsatte sökandet efter fler kvarlevor.

SPECIAL: Vad hände egentligen med Kim Wall?

TV: Unika bilder på Kim Wall

LÄS MER: SVT:s reporter om Madsen: Visar inga känslor alls

LÄS MER: Detta har hänt i ubåtsfallet i Danmark

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Kim Wall

Mer i ämnet