Strax innan stängning var kö utanför Systembolaget vid Triangeln i Malmö lång och en väktare fick slussa in kunderna. Foto: SVT/Geir Olsen/TT

Här köar malmöbor till Systembolaget – slussades in via väktare

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen ringlade sig en lång kö utanför ett Systembolag i Malmö. Kunderna fick slussas in – tio personer åt gången – av en väktare.

De restriktioner som finns gällande coronaviruset har påverkat Systembolagets verksamhet. Under de senaste två veckorna har försäljningen ökat med tio procent och nu påverkas även butikerna av kundströmningen.

– Vi följer de riktlinjer som finns. Och det innebär, till exempel, att det får vara max tre till fem personer i kassakön inne i våra butiker, säger Therese Elmgren, pressansvarig på Systembolaget.

Coronavirus i Skåne
”Folk är törstiga när man ska hålla sig hemma”. Daniel Nilsson var en av dem som stod i den hundra meter långa kön som ringlade sig utanför Systembolaget under lördagen. Foto: Fanny Berg

Slussades in via väktare

Under lördagen, strax innan stängning, ringlade sig en hundra meter lång kö utanför Systembolaget vid Triangeln i Malmö. På marken syntes gula markörer som visade var kunderna i kön skulle stå för att hålla avstånd.

– Vi fick veta att det var en stor kundströmning vid Triangeln i Malmö och då bestämde vi oss för att sätta i gång en slussning, säger Therese Elmgren.

En väktare i dörren fick under lördagseftermiddagen slussa in tio kunder åt gången för att minimera folkmassorna inne i butiken.

– Det ska inte vara för många människor inne i butiken samtidigt och alla ska hålla en och en halv meters avstånd, säger Therese Elmgren.

”Folk kommer nog hit för att man inte kan sitta ute och dricka på samma sätt längre på grund av restriktionerna”, säger Emil Henriksson, som var en av dem som lyckades komma in på Systembolaget under lördagen. Foto: Fanny Berg

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet