Niclas Carlnén. Foto: Bildbyrån

MFF:s vd: ”Det gör oss till konkurrenter”

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF:s vd Niclas Carlnén säger att klubbens relation till Zlatan delvis förändras av investeringen i Hammarby.

– Det gör oss till konkurrenter på planen eftersom vi båda spelar i allsvenskan.

För många skulle det kanske ha varit mer naturligt om Zlatan valt att investera i sin tidigare klubb, men några sådana möjligheter finns inte enligt Niclas Carlnén, vd i MFF.

– Motsvarande investering är inget som är möjligt att göra i MFF eftersom vi är en ideell förening och inte ett aktiebolag. Vi äger ju stadion som finns i ett dotterbolag men vår fotboll är inte ett aktiebolag.

Zlatanstatyn

Kommer det här förändra möjligheten för MFF att ha andra samarbeten med Zlatan?

– Vi har en nära relation till Zlatan och har haft under hela tiden som jag har varit här men även innan det. Så relationen finns och vi har en kontinuerlig dialog, utan tvekan.

Supporterkrav kring statyn

På sociala medier har en del MFF-supportrar uttryckt krav på att statyn av Zlatan utanför hemmaarenan nu ska bort. Men Carlnén delar inte den uppfattningen.

– Statyn placerades här på grund av den historiken och relationen som finns mellan Malmö stad, Zlatan och Malmö FF. Den historiken är inte annorlunda nu jämfört med tidigare. Det är framtiden som förändras och att vi faktiskt blir konkurrenter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Zlatanstatyn

Mer i ämnet