Bullarna eller bröden som hittades under tisdagen innehöll bland annat rakblad. (Arkivbild) Foto: Alexandra Alvlilja

Attack mot hundar – bullar med metallföremål hittades

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagsmorgonen fick polisen i Malmö in ett nytt larm om bullar som lagts ut i staden för att skada hundar. Den här gången hittades elva stycken och de innehöll allihopa vassa metallföremål. Hunden som hittade bullarna blev tvungen att åka in akut till djursjukhuset.

Det var under morgonpromenaden som en hundägare hittade det farliga bullarna, vilket Kvällsposten var först med att berätta. Fyndet gjordes i en park på Regementsgatan i Malmö i närheten av stadsbiblioteket och hundägaren larmade polisen direkt.

– Väl på plats så hittade de elva stycken med någon form av metallbitar i dem. Efter att vi hade pratat med kvinnan så tog hon hunden till veterinär eftersom den fått i sig en bullbit, säger polisens presstalesperson Filip Annas.

Hundbullarna i Malmö

Rubriceras som förgöring

Hundattackerna har återkommande gäckat polisen och Malmös hundägare sedan slutet på förra året. Brottet rubriceras som förgöring vilket innebär att någon avisktligt sprider gift, sjukdom eller annat i syfte att skada djur eller växter.

– Tyvärr är det inte första gången det här händer. Ingen är misstänkt eller gripen i det här ärendet och vi har inte fått in några fler ärenden under dagen. Ser man något liknande och misstänker att det är farligt så får man väldigt gärna höra av sig till polisen på 11414, säger Filip Annas.

I klippet nedan kan du se hundägare i Malmö som oroas och behöver lägga om sina promenadrutiner för att skydda sina hundar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hundbullarna i Malmö

Mer i ämnet