• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Borås kommun, Västra Götalands län. Det brinner i en fastighet i centrala Borås med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Sjuhärad.

Bullarna eller bröden som hittades under tisdagen innehöll bland annat rakblad. (Arkivbild) Foto: Alexandra Alvlilja

Nya glasattacker mot hundar i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen kom det in ytterligare tre anmälningar från hundägare som hittat bullar eller bröd med farliga föremål i. Tillvägagångssättet påminner om tidigare händelser under året men polisen har ännu ingen misstänkt.

– Vi saknar avgörande vittnesuppgifter, säger Nils Norling presstalesperson polisområde Malmö.

Under tisdagen kom det in tre anmälningar från hundägare som hittat bullar eller bröd med farliga föremål i, något som Sydsvenskan var först att berätta om. Fynden påträffades vid två fall på Södervärn och vid ett fall vid Hästhagen. I en av bullarna fann man ett rakblad, och i en annan glas och metall. Inga hundar ska ha kommit till skada. 

SVT Nyheter Skåne har tidigare rapporterat om liknande händelser  och Nils Norling presstalesperson för polisområde Malmö utesluter inte att det är samma gärningsman.

– Innan man har en person framför sig som berättar vad som har hänt så är det svårt att svara på, men det är samma fenomen som vi har sett sedan i början av året.

Saknar avgörande vittnesuppgifter

Trots att det rör sig om över tio anmälningar om glasattacker mot hundar har polisen ingen misstänkt.

– Det stora problemet är att det saknas de avgörande vittnesuppgifter. Folk har hört av sig om iakttagelser, men dessa har inte varit tillräckliga, säger Nils Norling.

Tidigare i år berättade vi om oron bland hundägare i Malmö:

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hundattackerna i Malmö

Mer i ämnet