Den stora branden i Hässleholm har orsakat stora störningar i tågtrafiken. Det tåget som Petter Lindahl satt på blev stående i över tre timmar, innan samtliga passagerare fick evakueras till fots. Foto: Mikael Nilsson, Privat

Petters tåg stod stilla i timmar till följd av branden

Publicerad

Petter Lindahl, 35, skulle ta tåget från Kristianstad till Lund under onsdagskvällen. Men på grund av den stora branden i Hässleholm blev hans tåg stående på spåret i över tre timmar – utan fungerande fläktar eller toalett.
– Stämningen på tåget var ändå ganska god, men jag hade hellre varit hemma med mina barn, säger han.

Petter Lindahl skulle ta tåget hem till Lund 17.20, men efter bara 10 minuter tog resan slut, då lokföraren meddelade att han inte kunde köra vidare på grund av branden.

– Lokföraren var även tvungen att stänga av eltillförseln, vilket påverkade både tågets toaletter och klimatanläggning. Det blev rätt varmt efter ett tag, säger Petter Lindahl och fortsätter:

– Vatten delades ut, men det gavs inga besked om hur länge vi skulle bli stående.

Brand i Hässleholm. Foto: Läsarbilder

Evakuerades från tåget

Efter mer än tre timmar fick resenärerna lämna tåget och vandra längs spåret till bussar som väntade. Petter valde dock att inte åka hem, utan reste istället tillbaka till Kristianstad.

– Jag har en kompis som bor där, så jag sover där. Jag börjar jobba tidigt i Kristianstad imorgon, så jag tänkte att det var bäst att sova i staden.

”All trafik inställd”

Enligt SJ har branden i Hässleholm orsakat stora störningar i tågtrafiken.

– Inga tåg åker igenom eller in i Hässleholm. Branden är så pass nära spåren att all trafik är inställd. Vi har inte fått någon prognos från Trafikverket eftersom släckningsarbetet pågår fortfarande. Vi har beställt in ersättningsbussar och ser över just nu om vi kan leda om tågen. Men det är ett komplicerat arbete, säger Dan Olofsson, kommunikatör på SJ:s pressjour.

Brand i centrala Hässleholm Foto: Läsarbild

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Tågstopp efter storbrand i Hässleholm

Mer i ämnet