• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en träningsanläggning i Slottsskogen i Göteborg med kraftig rökspridning i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer om händelsen här

Tågstopp väntas i en dryg vecka efter storbrand

Publicerad

Onsdagens brand i Hässleholm har skadat flera kontaktledningar vid järnvägen. Nu meddelar Trafikverket att tågtrafiken till och från Hässleholm kommer att vara inställd minst till fredag nästa vecka.

Prognosen just nu är att tågtrafiken norrut kommer igång igen tidigast på fredag nästa vecka.

”Detta påverkar alla tåg som passerar Hässleholm. Trafiken beräknas tidigast kunna återupptas under fredag 23/8”, skriver Trafikverket på sin sajt.

Resenärer väntade på ersättningsbussar i Hässleholm på torsdagsförmiddagen. Foto: Henrik Nordell

– Vi har haft inspektioner under torsdagen och vid ett möte på eftermiddagen kunde vi konstatera att skadorna var mer omfattande än vad vi först trodde. Nu jobbar man oavbrutet med att åtgärda skadorna och på söndag stämmer vi av igen, säger Denny Josefsson, presskommunikatör vid Trafikverket:

– Vi uppmanar alla att försöka hitta alternativa resemetoder.

Skånetrafiken skriver på sin hemsida att det kommer finnas ersättningsbussar som kommer att köra i begränsad omfattning på sträckorna Malmö C – KristianstadHässleholm – Tyringe, Hässleholm – Kristianstad och Hässleholm – Eslöv.

Brand i Hässleholm. Foto: Läsarbilder

Misstänkt mordbrand

Branden startade i en lagerlokal i närheten av järnvägsspåren på Götgatan i centrala Hässleholm under onsdagskvällen. Polisen misstänker att branden är anlagd.

– Det är vissa uppgifter som vi har fått där vittnen har sett personer i anslutning till byggnaden som gör att vi rubricerar det som grov mordbrand, säger Katarina Rusin, pressinformatör hos polisen.

Platsen är fortsatt avspärrad i väntan på teknisk undersökning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Tågstopp efter storbrand i Hässleholm

Mer i ämnet