Polisen på plats på Nydalatorget för att prata med allmänheten Foto: Hans Larsson

Polis i husbilar ska möta Malmöborna

Uppdaterad
Publicerad

Polisen satte under tisdagen ut husbilar på olika platser i Malmö. De är bemannade med polispersonal och volontärer som ska svara på allmänhetens frågor.

– Vi kommer vara här nu den närmaste tiden för att samtala, för att lyssna och för att prata med de medborgare som får uppleva det här i sin vardag. Det är ju 99 procent av befolkningen som inte vill ha det såhär, säger polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford.

Polisen menar att de ser ett förändrat beteende i de senaste skjutningarna i Malmö, som skett på öppna platser och mitt på dagen. Trots det menar de att risken för att tredje person skulle bli skadad är liten.

– Trots allt är det här uppgörelser mellan enskilda individer, enskilda unga män som tagit våldet till ett annan nivå när man väljer att skjuta på öppen gata mitt på dagen, säger Ewa Gun Westford.

Under onsdagsförmiddagen höll polisen en presskonferens bland annat för att kommentera om händelsen har kopplingar med tidigare skottlossningar i Malmö senaste tiden.

– Man har ändrat beteende, man skjuter på dagen, man skjuter i publik miljö och man struntar i princip i om man blir röjd eller igenkänd, säger Stefan Sinteus, polismästare i Malmö.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Våldet i Malmö

Mer i ämnet