Storbrand i Hässleholm, nakna män vid kidnappning i Kristianstad och unik skejt-konferens i Malmö – här är veckans nyheter. Foto: SVT

Storbrand, kidnappning och unik skejt-konferens – här är veckans nyheter

Publicerad

Om du missade de skånska nyheterna i veckan, får du en ny chans här. I Hässleholm utbröt en storbrand, som lamslog tågtrafiken. I Kristianstad utspelades ett kidnappningsdrama med flera nakna män inblandade. Tv-kocken Tareq Taylor klarade sig mirakulöst, när han bröt nacken vid kitesurfning – några av veckans nyheter.

Storbrand i Hässleholm lamslår tågtrafiken

Ett magasin, precis vid järnvägsspåren i Hässleholm, började i torsdags brinna. Den omfattande branden ledde till inställda tåg på stambanen i över en vecka.

Poliser på plats i centrala Kristianstad där flera personer skadades i samband med händelsen i måndags. Foto: TT

Kidnappningsdrama i Kristianstad med nakna män

Ett osannolikt kidnappningsdrama utspelades i centrala Kristianstad på måndagsmorgonen, då ett tidningsbud flydde naken och blodig över ett tak. I torsdags häktades en 25-årig man misstänkt för dådet.

Tareq Taylor har fått en titanplatta mellan 5:e och 6:e kotan i ryggraden. – Röntgenbilden ska jag sätta upp på väggen hemma, säger han till SVT. Foto: Privat/Region Skåne

Tv-kocken Tareq Taylor bröt nacken vid kitesurfning

Tv-kocken Tareq Taylor bröt nacken under kitesurfning i Lomma. Han klarade sig efter omständigheterna bra. “Jag har fått en andra chans i livet,” sa han när SVT ringde honom i sjuksängen.

Unik konferens samlar skejtare och akademiker

Under veckan samlades världskända skejt-proffs och entusiaster från hela världen i Malmö till en unik konferens i Malmö för skejtare och akademiker. 

SVT Nyheter Skåne testar att sammanfatta veckans nyheter. Vi vill gärna ha dina synpunkter. Mejla: skane@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.