Foto: Tommy Svensson/Kristianstadsbladet

Tingsrätten: Han dödade Emilia i Tollarp

Uppdaterad
Publicerad

Det finns övertygande bevisning mot den man som åtalats misstänkt för mordet i Tollarp. Det skriver Kristianstads tingsrätt i ett pressmeddelande.

Det var för ett år sedan som 20-åriga Emilia Lundberg försvann och efter elva dagar hittades död i Vramsån i Tollarp. I går var sista ordinarie rättegångsdagen mot en man i 20-årsåldern som åtalats misstänkt för att ha mördat Emilia.

Och redan i dag kom besked från Kristianstads tingsrätt. ”Det finns övertygande bevisning om att mannen har berövat kvinnan livet” skriver tingsrätten.

Kvinna död i Tollarp

Rättspsykiatrisk undersökning

Mannen ska genomgå rättspsykiatrisk undersökning och är tills vidare häktad. Den rättspsykiatriska undersökningen ska vara klar om cirka en månad och därefter kommer huvudförhandlingen att fortsätta, skriver Kristianstads tingsrätt i pressmeddelandet.

”Besviken och förvånad”

Den misstänkte mannen har hela tiden nekat till brott.

Melka Kjellberg, mannens försvarsadvokat, säger till SVT Nyheter Skåne på fredagseftermiddagen att hon blev förvånad av tingsrättens besked.

– Jag är besviken men också förvånad. Det blir intressant att läsa tingsrättens dom – hur de har kommit fram till det här, säger Melka Kjellberg som menar att åklagarens bevisning inte håller.

– De har inte kommit fram till något mordvapen, ingen tid för mordet, det finns inga vittnen och ingen kriminalteknisk bevisning som binder min klient till platsen. När jag lyssnade på åklagarens plädering så var det många kansken. Så ska det inte vara – för att någon ska dömas måste det vara ställt bortom allt rimligt tvivel.

Melka Kjellberg meddelar att om tingsrätten dömer hennes klient för mordet kommer domen att överklagas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinna död i Tollarp

Mer i ämnet