Polisen har anhållit två personer i 23- samt 29-årsåldern efter dödskjutningen på Bellevuegården, uppger polisen i en presskonferens. Foto: Mikael Nilsson

Tre anhållna efter dödskjutningen vid Bellevuegården

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer har anhållits efter måndagens dödsskjutning på Bellevuegården i Malmö. Det uppger polisen i en presskonferens om de senaste dygnens oroligheter i området.

Vid 13-tiden på måndagen sköts en man till döds vid Bellevueparken i Malmö. Polisen har anhållit två personer i 23- samt 29-årsåldern, uppger polisen på en presskonferens under tisdagen.

På onsdagen meddelar polisen att en tredje man har anhållits, skriver TT. En fjärde man är fortsatt efterlyst och anhållen i sin frånvaro.

Våldet i Malmö

Senare vid 21-tiden på måndagen ringde två personer i 20-årsåldern till polisen och påstod att de blivit beskjutna. Polisen hittade hylsor på platsen.

– Vi är intresserade av iakttagelser, särskilt av två män som befunnit sig kring området runt Vendelsfridsgatan vid 21-tiden, säger Erik Jansåker, chef för polisområde Söder.

Polisen kan inte svara på om de två personerna är kända av polis sedan tidigare.

Tittar på tidigare skjutningar

Polisen är förtegen kring detaljer, men säger att man tittar om det finns en koppling till tidigare händelser i området.

– Självklart tittar vi på skjutningar som skett tidigare och olika gängkonstellationer. Men vi går inte in på detaljer just nu, säger Jansåker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldet i Malmö

Mer i ämnet