Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det enda vi kan säga säkert är att de kommer bli dömda”, säger åklagare Ingegerd Jigin, som ser fram emot att läsa domen. Foto: Otto Johansson

Åklagaren inför domen i ättiksfallet: ”De kommer dömas”

Uppdaterad
Publicerad

Om två veckor, den sjunde mars, faller domen för föräldrarna i Eslöv som misstänks för flera brott mot sin dotter i det så kallade ättiksfallet. Tingsrätten bedömer bevisningen som övertygande.

På torsdagen gick rätten igenom resultaten av den rättspsykatriska undersökning som gjorts av de misstänkta Eslövsföräldrarna. Ingen av dem bedöms, enligt Rättsmedicinalverket, lida eller ha lidit av en allvarlig psykisk störning.

I undersökningarna beskrivs pappan vara en lugn och sansad person som inte visar särskilt starka känslor. Mamman beskriver att hela hennes existens handlar om att vara mamma och att hon har för mycket empati för sitt eget bästa.

Flicka i Eslöv förgiftad av ättika

Övertygande bevisning

Mammans försvarsadvokat Ebba Gerleman vill inte svara på några frågor men varken pappans försvarare Anders Elvingsson och åklagare Ingegerd Jigin var förvånade över resultatet.

I samband med ett häktningsbeslut av föräldrarna i slutet av januari skrev tingsrätten att åklagaren presenterat övertygande bevisning i majoriteten av åtalspunkterna.

– Jag kommer att kommentera det först när domen har kommit, säger Anders Elvingsson.

Får prata med varandra

Åklagare Ingegerd Jigin vill inte spekulera i vad tingsrättens dom kan bli.

– Det enda vi kan säga säkert är att de kommer bli dömda eftersom de har funnit övertygande bevisning, säger hon.

På torsdagen meddelade även tingsrätten att föräldrarna nu får lättade restriktioner, vilket innebär att de nu får prata med varandra.

Föräldrarna står åtalade för att ha vanvårdat, misshandlat och stängt in sin dotter. De har hela tiden nekat till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flicka i Eslöv förgiftad av ättika

Mer i ämnet