Trots att gränsen mot Danmark öppnats för skåningar, förlänger utrikesdepartementet sin avrådan från icke nödvändiga resor till Danmark. Foto: SVT/TT

UD förlänger avrådan från resor till Danmark

Uppdaterad
Publicerad

Trots att gränsen mot Danmark öppnats för skåningar, förlänger utrikesdepartementet sin avrådan från icke nödvändiga resor till Danmark. Förlängningen gäller i två veckor till och med den 29 juli, skriver Sydsvenskan. 

Samtidigt som UD förlänger sin avrådan från Danmarksbesök, hävs avrådan från icke nödvändiga resor till Andorra, Polen och Tyskland. 

”Eftersom Danmark fortfarande har kvar inreserestriktioner riktade mot svenskar är vår bedömning att det är förknippat med flera osäkerhetsfaktorer att resa dit”, skriver UD:s pressjour i en kommentar till tidningen

Sedan i lördags får skåningar åka till Danmark om de har med sig ett personbevis samt pass, nationellt id-kort eller körkort. Tidigare har även personer från Blekinge och Kronoberg fått klartecken att resa in i landet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet