Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Malmöpolitikerna Sedat Arif (S) och Farishta Sulaiman (M) är båda ansvariga för kommunens hantering av hedersförtryck och våld. Se inslaget för att höra dem debattera frågan efter omfattande kritik från stadsrevisionen. Foto: SVT

”Vägrar göra nåt åt det” – debatt om hedersförtryck i studion

Uppdaterad
Publicerad

Malmö stads arbete mot hedersrelaterat våld och förtryck har fått omfattande kritik i en intern granskning gjord av stadsrevisionen. Två av de ansvariga politikerna, Sedat Arif (S) och Farishta Sulaiman (M) möttes i SVT:s studio för att debattera frågan.

Efter ett gemensamt möte för arbetsmarknads- och socialnämnden kom ordförande Sedat Arif (S) och andre vice ordförande Farishta Sulaiman (M) till SVT:s studio för att diskutera kritiken mot kommunen.

– Vi har fått granskningar tidigare som visat att var femte elev i Malmö lider i en hederskontext. Det har Sedat Arif och Socialdemokraterna känt till men vägrat göra något åt det, säger Farishta Sulaiman (M).

Hedersgranskningen i Malmö

Sedat Arif (S) säger att det finns förbättringsområden men att styret arbetat med problematiken sedan tidigare.

– Vi jobbar dagligen med de insatser vi tidigare haft och med att utveckla nya och nu kollar vi också på revisionens granskning och deras rekommendationer och ska naturligtvis fortsätta att jobba utifrån dem, säger Sedat Arif (S).

Se inslaget för att höra hela debatten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hedersgranskningen i Malmö

Mer i ämnet