Vaccinsamordnare, Marie Ragnarsson, säger att trycket på dos 3 varit stort i region Kalmar län. Foto: TT, Fanny Asplund/SVT

30 000 nya vaccintider i region Kalmar län fram till jul

Uppdaterad
Publicerad

Sedan region Kalmar län öppnade upp för 65-plussare att boka dos 3 av covidvaccinet har trycket varit stort. Många har hört av sig till SVT och klagat på att det aldrig finns tider, och detta har även region upplevt. Idag meddelar regionen att man släpper 30 000 nya vaccinationstider fram till jul för att möte efterfrågan.

Drygt 30 000 vaccinationstider kommer att läggas ut vid de offentliga hälsocentralerna och privata mottagningarna fram till jul, det skriver regionen i ett pressmeddelande idag. Siffran motsvarar antalet personer över 12 år i regionen som ännu inte tagit en första vaccindos.

– Det finns ett stort tryck från personer som fyllt 65 år och som nu vill ha en tredje dos. Samtidigt vill vi att så många som möjligt av dem som hittills inte vaccinerat sig gör det. Därför kommer många tider att läggas ut samtidigt som det finns möjlighet att vaccinera sig utan bokning vid vaccinationsbussen som rullar i länet fram till jul, säger vaccinsamordnare Marie Ragnarsson.

24 905 personer i Kalmar län har fått en tredje vaccindos mot covid-19. Det visar Region Kalmar läns egen statistik.  69 procent av de som är 80 år och äldre i länet fått sin tredje dos eller har en tid bokad för vaccination. För de som är 65-79 år är motsvarande siffra 48 procent.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet