Foto: SVT/Jonatan Börjesson

Blodspår ledde polisen till misstänkt Bödarånare – häktades idag

Uppdaterad
Publicerad

Det var blodspår i den kraschade bilen som ledde polisen till den 31-årige man som under torsdagen häktades misstänkt för grovt rån mot en mataffär i Böda på norra Öland.

– Det finns risk att han flyr och fortsätter sin brottsliga verksamhet, säger åklagaren Kjell Janneson till SVT. 

31-åringen kunde gripas i tisdags i sin bostad i Halland tack vare att han lämnade blodspår efter sig i den kraschade flyktbilen som återfanns utanför Borgholm efter rånet. 

– Mannen kunde identifieras med hjälp av DNA och i bilen fann vi också gods som kan knytas till butiken i Böda, säger Kjell Janneson. 

Bröt sig in med tillhyggen

Det var natten till den 2 augusti som rånare utrustade med tillhyggen bröt sig in i butiksägarens bostad och överrumplade ägaren med familj. Med hjälp av hot om våld blev de sedan insläppta i butiken där de kom över värdeföremål. 

Under torsdagens häktningsförhandling godkände tingsrätten även en så kallad kvarstad på ett värde av 400 000 kronor. 

– Det innebär att man tar egendom i förvar, så som kontobehållningar, för att säkra för målsägarnas skadeståndsanspråk, säger Kjell Janneson. 

Den misstänkta gärningsmannen förnekar brott. Sedan tidigare är en man i 60-årsåldern och en kvinna i 20-årsåldern misstänkta för medhjälp till rånet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bödarånet

Mer i ämnet