Billy Tapper ser nu ut att kunna få hyra en lägenhet i Hultsfred. Foto: SVT

Efter SVT:s rapportering – Billy, 81 år, erbjuds att hyra privat lägenhet i Hultsfred

Uppdaterad
Publicerad

SVT Nyheters Småland har tidigare berättat om Billy Tapper, snart 81 år, som riskerade att bli hemlös. När det kommunala bostadsbolaget Hultsfredsbostäder inte vill hyra ut någon lägenhet, så ser lösningen istället ut att bli en privat hyresvärd.

Billy Tapper i Lönneberga i Hultsfreds kommun trodde aldrig att han skulle hamna i den situationen som han gjort. Efter att huset där han bott bytt ägare har han blivit uppsagd från sin bostad och det visade sig vara mycket svårt att hitta en bostad när man har betalningsanmärkning.

Genomgått skuldsanering

För några år sedan fick Billy en hjärnblödning och hans liv förändrades markant. Han fick svårt att röra sig och för att bli klar med ett renoveringsprojekt hyrde han in hantverkare. Kostnaderna drog iväg och nu har han genomgått en skuldsanering. 

– Jag har alltid gjort rätt för mig, nu är jag inte skyldig någon en enda krona, säger Billy Tapper.

I klippet nedan kan du höra honom berätta om sin situation.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag trodde aldrig det skulle hända mig”, säger Billy Tapper, 81, som snart blir hemlös. Hör honom berätta om situationen i klippet. Foto: Hedvig Nittve/SVT

Privat hyresvärd kontaktade Billy

Billy Tapper har fortfarande en betalningsanmärkning, som sitter kvar en bit in på nästa år. Det gör att det kommunala bostadsbolaget Hultsfreds bostäder inte vill hyra ut till honom. Men nu har Billy varit och tittat på en lägenhet i Hultsfred.

– Jag kommer nog ta den. Det var tack vare en kvinna som hade sett reportaget som jag fick det här erbjudandet. Jag hade med mig en bukett gula rosor till henne, för jag är mycket tacksam, säger Billy Tapper. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.