De tillfälliga besöksförbuden gäller från 13 december till 22 december. Foto: TT.

Fler äldreboenden i Kalmar och Kronoberg har tillfälligt besöksförbud

Publicerad

Mönsterås kommun har nu tillfälligt besöksförbud på äldreboenden. Det beslutades i av Folkhälsomyndigheten i fredags. Även förbuden i Torsås och Växjö förlängs.

Folkhälsomyndigheten har beslutat om tillfälligt besöksförbud på äldreboenden och särskilda boenden i Mönsterås kommun. Beslutet började gälla den 13 december och gäller fram till 22 december.

Mönsterås kommun har tidigare på egen hand beslutat om besöksförbud på boendet Torshaga i Ålem och korttidsenheten på Solhem i Mönsterås – på grund av ett större coronautbrott i november. Men nu råder det besöksförbud på alla äldreboenden och särskilda boenden.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

– Just nu känns det rätt så bra faktiskt. Vi har haft en hög smittspridning, som är nedåtgående nu. Men det känns bra att lugna ner det lite och få kontroll på läget igen, säger Fredrik Johansson, kommunchef i Mönsterås.

Torsås och Växjö kommun har haft besöksförbud sedan den 4 december men förbudet förlängs nu till den 22 december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet