Richard Berglund är verksamhetsansvarig på Ölands djurpark. Han är förvånad över regeringens beslut och hoppas att de snart kommer att ändra det. Foto: Jonatan Börjesson/SVT

Ölands djurpark om beskedet inför sommaren: ”Vi är i chock”

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen kom regeringens besked till landets nöjesparker – 50-gränsen stannar över sommaren.

På Ölands djur- och nöjespark kom beslutet som en chock.

– Nöjesparker ha fått öppna i Tyskland, Finland, Norge och Danmark, men i Sverige har vi kvar 50-gränsen. Det är helt otroligt att regeringen inte släpper den, säger Richard Berglund som är verksamhetsansvarig.

Nu kom alltså regeringens besked till landets nöjesparker – och det var inte det som parkerna hoppats på:

– Det finns fler grupper som har önskat undantag från den här regeln, men reglerna kommer fram till att vi inte kommer bevilja fler undantag över sommaren, säger inrikesminister Mikael Damberg (S) till SVT.

Djurparken öppen

Djurparken har haft öppet sedan en tid tillbaka, men vattenlandet och tivolit har hållits stängt. Nu när beskedet har kommit att inga undantag kommer göras så försöker parken hitta andra lösningar.

I klippet kan du höra om hur parken tänkt göra framöver.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.