Georg, 98, kan inte längre handla mat: ”Det är så illa”

Uppdaterad
Publicerad

Georg Magnusson är en pigg 98-åring. Han ser Rottnes ICA-butik från sin lägenhet och brukar ta rullatorn över parkeringen för att köpa falukorv och potatis. Men nu har butikshyllorna bokstavligen gått upp i rök, och Georgs barn får veckohandla åt honom inne i Växjö istället.  

– Min dotter ringde och berättade om branden, men jag hade inte hört någonting fast jag bor så nära. Jag såg ingen rök men sen såg jag tre gubbar uppe på taket, säger Georg Magnusson om lördagsmorgonen när butiken brann.

Den närmsta större matvarubutiken finns i Braås eller på Norremark i Växjö, drygt 16 kilometer bort. För dem som inte har bil eller körkort i Rottne blir det därför omständligt när den enda mataffären, som dessutom är postombud, inte håller öppet.

Växjö

– Det är så nära och bra det kan bli här. Men nu ska affären vara stängd i minst två månader. Mina barn och barnbarn får turas om att handla åt mig, men min granne har bil och kan köra själv. Han är 85 och rena ungpojken, säger Georg Magnusson.

Butiksägaren misstänker att branden startat i en kyldisk.

Se i klippet ovan hur Rottneborna påverkas efter att mataffären tvingats stänga efter branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet