Foto: SVT

Ingen förlikning mellan kommunen och Jojjes – nu väntar rättegång

Uppdaterad
Publicerad

Idag möttes företrädare för Oskarshamns kommun och ägaren till Jojjes gatukök – Mustafa Türkkan – i tingsrätten för att försöka hitta en förlikning i striden om gatukökets vara eller inte vara. Det gick inte och nu väntar domstolsförhandlingar.

Striden om Jojjes gatukök som kommunen vill riva har pågått i över ett år. Kommunen vill riva restaurangen för att ge plats åt fler parkeringsplatser invid den ombyggda Coop-butiken. Ägaren Mustafa Türkkan anser inte att att uppsägningen av hans hyreskontrakt gått rätt till, och han därför vägrat att flytta.

Kommunen har stämt Mustafa Türkkan, men innan ärendet togs upp i domstol möttes parterna idag i en så kallad muntlig förberedelse för att försöka komma fram till en förlikning.

”Blir den hårda vägen”

Tingsrätten som var satt att medla konstaterade att parterna står för långt ifrån varandra. Det betyder att ärendet nu går vidare till domstolsförhandlingar som väntas starta till hösten.

– Jag tycker det är väldigt tråkigt. Vi hade hoppats på förlikning, nu får vi ta det den hårda vägen, säger Göran Landenius på Oskarshamns kommun efter beskedet.

Han vill inte spekulera i hur rättegången kommer sluta, men säger att ett uppsagt kontrakt är ett uppsagt kontrakt

– Detta är ett lokalhyreskontrakt och inget annat. Detta är en lek med ord från deras sida och är man uppsagd så är man, säger Göran Landenius till SVT.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Oskarshamn

Mer i ämnet