Efter att fyrhjulingsföraren motvilligt transporterats till Ljungby lasarett konstaterades livshotande skador. Foto: TT

Livshotande skadad efter misstänkt drograttfylla

Uppdaterad
Publicerad

En man i 35-årsåldern ådrog sig livshotande skador när han under natten till torsdag körde av vägen med en fyrhjuling i Markaryds kommun. Mannen är skäligen misstänkt för drograttfylleri.

Olyckan inträffade strax efter midnatt ett par kilometer öster om Markaryd och mannen promenerade sedan över en kilometer till sina närståendes bostad.

– Det var mannens anhöriga som larmade om hans skador, säger Magnus Lautin som är jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Kristianstad.

Markaryd

Men när ambulansen anlänt ville mannen inte följa med och polis tillkallades. Han åkte då motvilligt med till Ljungby lasarett, där livshotande skador konstaterades. Mannen transporterades sedan till Universitetssjukhuset i Lund.

En polisanmälan har upprättats om drograttfylleri.

Under fredagen vid 13:30 meddelade Region Skånes pressansvarig att mannen fortfarande vårdas för allvarliga skador på Universitetssjukhuset i Lund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Markaryd

Mer i ämnet