Terapeuten ska ha ofredat patienten under vårdtillfälle. Foto: Arkiv

Ljungbysnattare döms till fängelse

Publicerad

För drygt ett år sedan gick en person in och plockade på sig varor i en matbutik i Ljungby. I stället för att betala för varorna stoppade 39-åringen dem i väskan och gick ut. Nu döms snattaren till fängelse.

Det var i april förra året som den nu dömda 39-åringen stal varor till ett värde av sammanlagt 1451 kronor i en mataffär i Ljungby. Gärningspersonen har erkänt snatteriet i förhör och enligt Växjö tingsrätt begicks gärningen med uppsåt att stjäla. Därför döms snattaren nu till en månads fängelse.

Har snattat förut

Den dömda är, om man ser till belastningsregistret, en van snattare och är sedan tidigare känd av polisen. Sammanlagt är det fråga om 16 olika fall där 39-åringen gjort sig skyldig till stöld eller snatteri. Tjuven dömdes senast år 2015 till villkorlig dom och avtjänade också 2011 ett fängelsestraff på tre månader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ljungby

Mer i ämnet