Foto: TT

Träffpunkt i Mönsterås ska öka kunskaper om internet

Publicerad

Mönsterås kommun är en av femton kommuner i landet som får stöd från Internetstiftelsen och regeringen för att starta träffpunkter dit kommuninvånarna kan vända sig för att förbättra sin digitala kompetens.

De så kallade Digidel centren ska vara en plats dit man kan vända sig för att få hjälp med digitala tjänster och teknik. Enligt rapporten ”Svenskarna och internet 2018” finns det en halv miljon svenskar som inte använder internet alls.

– Digidel center är ett sätt att minska det digitala utanförskapet som visat sig vara väldigt framgångsrikt. Därför är det mycket glädjande att se att Mönsterås kommun tar den här frågan på allvar, säger Danny Aerts, vd på Internetstiftelsen. 

– Vi är väldigt glada för detta. Nu kan vi på ett aktivt sätt hjälpa våra medborgare att öka sin digitala kunnighet och minska det digitala utanförskapet, säger Patrik Byström, kultur- och bibliotekschef i Mönsterås kommun.

Intresset har varit stort, totalt har femtio kommuner ansökt om finansiering för att öppna Digidel center. De femton kommuner som valts ut får dela på 10,4 miljoner kronor.

Om Internetstiftelsen

Visa

Internetstiftelsen är en oberoende allmännyttig organisation som verkar för ett internet som bidrar positivt till människa och samhälle. Internetstiftelsen ansvarar för drift och administration av internets svenska toppdomän .se. Intäkterna från affärsverksamheten finansierar en rad olika satsningar inom forskning, utbildning och undervisning.

Källa: Internetstiftelsen

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mönsterås

Mer i ämnet