Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Torgny Dahlberg försvarar en av de dömda männen och han kommer i hovrätten att främst trycka på att den oklara dödsorsaken. Foto: SVT

Mordet i Markaryd tas upp i hovrätten – nytt material presenteras

Uppdaterad
Publicerad

De två män som dömt till livstids fängelse för mord på en 70-årig man i Markaryd förra året får nu sin dom prövad i hovrätten. En omständighet som försvaret trycker extra på är att det inte gått att slå fast vad dödsorsaken är.

Torgny Dahlberg som försvarar en av de dömda männen säger att det inte går att slå fast om gärningen krävt en eller två gärningsmän. Ingen teknisk bevisning kan binda någon av de dömda till 70-åringen eller den plats han hittades död på.

”Andra tänkbara dödsorsaker”

Trots att utredningen inte kunnat slå fast någon exakt dödsorsak så kommer rätten fram till att behandlingen av 70-åringen lett fram till hans död. När 70-åringen hittades avliden i ett skogsparti i Markaryd så var han bunden.

– Man vet inte hur han avled och jag menar att det finns andra tänkbara dödsorsaker, säger Torgny Dahlberg.

Film från parkering i Markaryd

Enligt Torgny Dahlberg kommer åklagaren att presentera nytt material i hovrätten.

En väska med kläder som tillhör en av de dömda männen har skickats på analys och en film från en parkeringsplats i centrala Markaryd har inhämtats. Parkeringen visar den plats där 70-åringen ses gå in till frisören samma dag som han anmäls saknad.

– Man ser ryggen på den avlidne när han är på väg till frisören och man ser min huvudman vid ett tidigare tillfälle på dagen cykla förbi så det har ju inte gett någonting utöver vad man har antagit tidigare, säger Torgny Dahlberg.

Det var efter ett frisörbesök den 31 juli förra sommaren som 70-åringen försvann och återfanns död tio dagar senare. Här kan du läsa vad som har hänt i fallet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mordet i Markaryd

Mer i ämnet