Den sjunkna båten stör trafiken till och från gästhamnen. Foto: SVT

Nu kan sjunkna glassbåten i Oskarshamn bärgas

Publicerad

Kommunen har nu fått klartecken att bärga glassbåten som sjönk förra sommaren i hamnbassängen i Oskarshamn. En kostnad på flera hundra tusen kronor som verkar landa hos skattebetalarna.

Kommunen hoppas kunna upp den så kallade glassbåten från hamnbassängens botten innan sjöfartssäsongen drar igång på allvar.

– Vi ska bara lösa de praktiska detaljerna så det känns väldigt bra, säger Lars Blomberg som är säkerhetschef i Oskarshamns kommun.

På botten i snart ett år

Det var vid midsommar förra året båten började ta in vatten och slutligen sjönk. Efter det har Oskarshamns kommun förgäves försökt få kontakt med ägaren.

I veckan kom beskedet från Kronofogdemyndigheten att kommunen får hjälp med handräckning. Något datum för bärgningen är dock inte spikat – en insats som kommunen beräknar sluta på cirka 300 000 kronor.

– Vi kommer skicka fakturan till ägaren, men vi har inte så stora förhoppningar att få något svar, säger Lars Blomberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.