Christina Davidson (C) är kommunalråd i Nybro kommun. Foto: Julia Lindström/SVT

Kommunen medger brister i säkerheten vid dödsolyckan

Uppdaterad
Publicerad

Nybro kommun medger att det fanns särskilda brister i säkerheten vid drunkningsolyckan som krävde en gymnasieungdoms liv.

– Med facit i hand skulle man kanske haft med en vuxen i alla aktiviteter, säger Christina Davidson (C) kommunalråd Nybro kommun.

Efter den tragiska dödsolyckan vid Linneasjön förra veckan kritiserar bland annat Svenska livräddningssällskapet säkerheten kring händelsen.

– Vi har inga livbåtar vid någon av våra sjöar utan det är livbojar. Vi har haft livbåtar tidigare men tyvärr har de vandaliserats, det är en aspekt vi måste ha med oss framöver, säger Christina Davidson.

Gymnasieelev drunknade vid inspark

TV: Se hela inslaget här

Skolan själva vill inte kommentera händelsen utan hänvisar i nuläget alla frågor till Nybros kommunalråd Christina Davidson.

En fruktansvärd olycka

– Händelsen påverkar oss mycket. Det är en fruktansvärd olycka och många mår ju väldigt dåligt, alla elever som varit med i de här olika insparksaktiviteterna under torsdagseftermiddagen och lärare som kände och hade eleven. Det är en fruktansvärd tragedi.

Fem ungdomar var på plats vid olyckan utan några vuxna. Är det rimligt?

– Med facit i hand skulle man kanske haft med en vuxen i alla aktiviteter.

Är det rimligt med sådana här aktiviteter överhuvudtaget i skolsamband?

– Jag vill inte lägga någon värdering i det.

LÄS MER: Hon försökte rädda sin klasskamrat – vill stoppa framtida insparkar

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gymnasieelev drunknade vid inspark

Mer i ämnet