Foto: TT

Polis nära att bli påkörd av bilist – en man anhållen

Uppdaterad
Publicerad

En man är gripen och misstänkt för ett mordförsök sedan han i morse körde så snabbt att en polis som höll på med trafikövervakning i Ljungbyholm fick kasta sig åt sidan för att inte bli påkörd.

Det var på söndagsförmiddagen som en polispatrull höll på med trafikövervakning i Ljungbyholm, strax söder om Kalmar,  som en bilist, en man född 1959, kommer körande i hög fart. En polis gav signaler åt mannen att han skulle stanna. Men istället för att stanna fortsatte bilisten mot polismannen som fick kasta sig åt sidan för att inte bli påkörd.

Flera polispatruller började söka efter mannen och tidigt på eftermiddagen greps han och anhölls senare under eftermiddagen.  Mannen är misstänkt för mordförsök samt andra trafikbrott.

Körde ihjäl två personer 2017

Mannen som anhölls är samma man som dömdes för att ha kört ihjäl två personer i Skrika utanför Mönsterås 2017, rapporterar P4 Kalmar. Mannen släpptes ur fängelse tidigare i år.

Enligt polisens presstalesperson region syd, fick inte polisen som höll på att bli påkörd några fysiska skador som kräver sjukhusvård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.