Trots att två personer är gripna för medhjälp till butiksrånet i Böda så eftersöker polisen fortfarande flera personer, berättar polisens presstalesperson Robert Loeffel. Foto: SVT

Polisen: Flera personer sågs lämna efter bilkrasch

Uppdaterad
Publicerad

Två personer, en man i 60-årsåldern och en kvinna i 20-årsåldern, gripits och anhölls under måndagen misstänkt för medhjälp till grovt rån.

– Vi har uppfattat att det rör sig om ett flertal rånare, säger Robert Loeffel, presstalesperson för polisen i Kalmar och Kronobergs län.

Natten mellan lördag och söndag rånades en livsmedelsbutik i Böda på norra Öland. Rånare utrustade med tillhyggen bröt sig in i ägarens bostad, som ligger i anslutning till butiken, och överrumplade ägaren med familj.

Med hjälp av hot och hot om våld blev de sedan insläppta i butiken där de kom över värdeföremål. Vilken typ av föremål det rör sig om och vilket värde de har vill polisen inte gå in på.

Bödarånet

– Ingen i familjen ska ha blivit skadad, men de är så klart i chock, säger Robert Loeffel.

Flera personer sågs lämna den krockade bilen

Strax efter rånet inträffade en bilolycka utanför Borgholm och flera personer sågs lämna fordonet. I bilen gjordes fynd som gör att polisen tror att den använts av rånarna, och man misstänker att flera personer är inblandade i rånet.

– Flera personer sågs lämna bilen, vilka vi nu eftersöker. Vi tror att de är skadade, efter vad vi hittat i bilen, säger Robert Loeffel.

Anhölls men släpptes senare

En man och en kvinna greps i anslutning till Borgholm under söndagsförmiddagen och anhölls sedan misstänkta för medhjälp till grovt rån. De släpptes under tisdagen, men är fortfarande misstänkta. Ingen av dem är hemmahörande i Kalmar län.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bödarånet

Mer i ämnet