Anna Fransson (S) och Suzanne Frank (M) skjuter ifrån sig. Foto: SVT

Politiker: Ambulanserna ingen fråga för oss

Uppdaterad
Publicerad

Att ambulanserna i Kronoberg inte är fyrhjulsdrivna och därför kör fast vid utryckningar är ingen politisk fråga, enligt politikerna själva.

Det har tidigare riktats kritik mot att ambulanserna i Kronoberg saknar fyrhjulsdrift och därför kör fast i snön vid utryckningar.

– Det är förskräckligt, det är otryggt för folk på landet, sa Jerry Lind som själv fick hjälpa en ambulans som kört fast.

Kritik mot trafikfarliga ambulanser

Men politikerna i Region Kronoberg slår ifrån sig.

– Den politiska dimensionen i det hela är att se till att Kronobergarna har ett så bra akutmottagande som möjligt och det gör vi genom välutbildad personal där man har sjuksköterskekompetens i ambulanserna med akutsjuksköterskor, och att vi har bra utrymme i ambulanserna.

Att skynda på processen och tillföra extra pengar till att köpa nya och fyrhjulsdrivna ambulanser är inget som Anna anser ska ligga på politikernas bord.

– Det är en verksamhetsfråga hur man gör prioriteringen vilka ambulanser som ska köpas in.

Oppositionsrådet på samma sida

Och i ett sms är regionstyrelsens oppositionsråd Suzanne Frank (M) inne på samma spår.

– Detta är enligt min bedömning ingen politisk fråga, det är en verksamhetsfråga i första hand, skriver hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kritik mot trafikfarliga ambulanser

Mer i ämnet