En man och en kvinna är åtalade, misstänkta för grovt bedrägeri. Foto: SVT Design

Rättegångsstart i husbilshärvan – misstänkta lurade till sig över 5 miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen startade rättegången i målet om den uppmärksammade husbilshärvan. En man och en kvinna åtalas för flera fall av bedrägeri och grovt bedrägeri. Enligt åtalet ska de ha lurat tolv personer på deras husbilar och personbilar till ett sammanlagt värde på cirka 5,2 miljoner kronor.

Under augusti 2020 ska en man i 50-årsåldern och en kvinna i 35-årsåldern ha fört tolv personer bakom ljuset och lurat till sig över fem miljoner kronor. Fasaden var ett företag i Lagan som som skulle förmedla och sälja av begagnade husbilar – men ägarna som lämnade över sina husbilar såg aldrig röken av några pengar.

Huvudförhandlingar i åtta dagar

De misstänka greps i höstas och den första huvudförhandlingen äger rum under tisdagen i Växjö tingsrätt. Rättegången beräknas pågå i åtta dagar.

Husbilshärvan i Lagan

Förutom bedrägeri och grovt bedrägeri åtals mannen också för penningtvättsbrott. Han är sedan tidigare dömd för andra brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Husbilshärvan i Lagan

Mer i ämnet