Medicinavdelning 5 på Centrallasarettet i Växjö återgår till ordinarie verksamhet. Foto: Danijel Ivic/SVT

Region Kronoberg avvecklar en covidavdelning

Uppdaterad
Publicerad

Antalet inneliggande covid-patienter på sjukhusen har sakta minskat från en topp på nästan 70 i slutet av 2020 till att nu ligga på runt 45. Samtidigt är trycket på ordinarie vårdplatser mycket högt. Därför avvecklas nu en av fem covidavdelningar på sjukhusen.

– Covid är en av många åkommor vi behandlar på våra sjukhus och vårdplatserna är ett dragspel vi hela tiden måste jobba med. Just nu har vi covidplatser som står tomma och för få ordinarie platser, därför gör vi den här förändringen, säger Maria Wiltz, sjukhuschef i ett pressmeddelande.

Fyra covidavdelningar öppna

Det är medicinavdelning 5 på Centrallasarettet Växjö som nu återgår till ordinarie verksamhet. Det är fortfarande totalt fyra öppna covidavdelningar på sjukhusen, tre i Växjö och en i Ljungby.

Patienter med covid-19 separeras på särskilda avdelningar från övriga patienter är för att minska risken för smittspridning. I takt med att behovet ökat har regionen ökat upp antalet covidplatser på sjukhuset. Medicinavdelning 5 övergick till att bli covidavdelning den 28 december förra året.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet